In memoriam Mihaela Buzatu

Cu puțin timp în urmă, la 11 aprilie 2024, lumea iubitorilor de frumos, a profesioniștilor sau a amatorilor de trandafiri și plante ornamentale a devenit mai săracă prin plecarea dintre noi a doamnei Mihaela BUZATU, lăsând un gol în lumea floricultorilor şi în sufletele celor care au cunoscut-o şi apreciat atât profesional, cât şi personal. Bunul Dumnezeu a hotărât că are nevoie în casa vieţii de dincolo de o persoană care să aibă grijă de florile din Grădina Raiului.

Doamna Mihaela BUZATU era proprietara și sufletul micului paradis de trandafiri „Eutopia Gardens” din Mândruloc, jud. Arad, unde deținea un parc de circa 25 ha, locul unde pot fi admirați peste 2.000 de soiuri de trandafiri, aduși din întreaga lume și multe alte colecții de plante ornamentale. Totul a luat ființă dând viață pasiunii Mihaelei BUZATU pentru flori în general, și pentru roze, în special. Aici Mihaela și-a dedicat mult timp pentru ași împlini visul, acela de a transforma parcul într-un spațiu cultural și educațional de referință, o grădină cu renume internațional și pe care estima să-l inaugureze în 2025.

Doamna Mihaela BUZATU a reprezentat un nume de referință în comunitatea horticolă, un promotor al floriculturii, pe care a inoculat-o fiecărei peroane cu care intra în contact. Exigenţa, corectitudinea, echilibrul, perseverența, dar şi omenia au fost constante ale demersurilor şi hotărârilor sale. Am apreciat la dânsa profesionalismul, pasiunea, entuziasmul, căldura sufletească și omenia.

Evenimentul ”Sărbătoarea trandafirilor” pe care îl organiza anual în regatul trandafirilor la Mândruloc aduna mii de oameni din întreaga țară. Aici Doamna Mihaela Buzatu își cucerea auditoriul prin pasiunea cu care vorbea despre colecțiile de plante, reușind să se facă deosebit de iubită, apreciată și respectată.

Exemplul creativității și al dăruirii profesionale ce au caracterizat-o, vor rămâne pentru noi o pildă statornică asupra vocației unui OM de excelenṭă, care au contribuit la prestigiul floriculturii românești. Toți care am cunoscut-o ne amintim cu siguranță ceea ce am învățat de la Doamna Mihaela BUZATU, nu numai profesional dar și uman.

Pentru toate acestea, în numele Asociației Amicii Rozelor din România și a floricultorilor îi suntem recunoscători și ne plecăm cu pietate şi respect în faţa omului de mare caracter care a fost Doamna Mihaela BUZATU.

Adio, doamnă Mihaela Buzatu! Nu vă vom uita niciodată, căci inimile noastre nu pot uita. Vom continua să vibrăm – ducând mai departe trăirile dumneavoastră – şi le vom transmite şi urmaşilor noştri.

Plecăciune și recunoștință pentru toate lucrurile frumoase pe care le-a făcut! Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică !