Trandafiri creați in România


‘Foc de Tabără’

Clasa : Floribunda

Originea: ‘Paprika’ x ‘Coup de Foudre’

Autor: Ștefan Wagner, 1970

Tufe de vigoare mijlocie, 70/45cm cu ramuri semi-erecte, frunze mijlocii, verzi-închis, lucioase. Florile involte (30 petale), mari, grupate în ciorchini, petale roșii-foc ce nu se decolorează, fără parfum. Soi mult cultivat în România. Pentru masive și borduri.Distincții: Certificat de Merit, Roma, 1973; Premiul II, Hradec Kralove, Cehia, 1975


‘Luchian’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘Paprika’ x ‘Coup de Foudre’

Autori: Rudolf Palocsay, Ștefan Wagner, 1972

Tufe de vigoare mijlocie, 50/40 cm, cu ramuri etalate, groase și ghimpi mari. Frunze mari, pieloase, lucioase. Florile involte, mari, petale roșii-cărămizii catifelate, lipsite de parfum. Rezistent la fainare, sensibil la ger. Pentru rabate și borduri.


‘Simfonia’

Clasa: Teahibrizi

Originea ‘Mount Shasta’ x ‘’Pascali’

Autor: Ștefan Wagner, 1978

Tufe de vigoare mijlocie, 80/40 cm, cu creștere erectă, ramuri de grosime mijlocie, ghimpi puțini. Frunze verzi-închis, semilucioase. Florile involte (35 petale),mari, boboci zvelți cu petale albe, se deschid lent, cu parfum plăcut. Rezistent la fainare, sensibil la patarea neagră. Sensibil la ger. Se pretează pentru flori tăiate .Distinctii: Premiul III, Hradec Kralove, Cehia, 1978


‘Rosabunda’

Clasa : Floribunda

Originea: ‘Frankfurt am Main’ x ‘Maria Callas’

Autor: Stefan Wagner, 1979

Originea ‘Mount Shasta’ x ‘’Pascali’

Autor: Ștefan Wagner, 1978

Tufe de vigoare mijlocie-mare, 90/60 cm cu ramuri semi-erecte si ghimpi multi. Frunze mijlocii, lucioase. Florile involte (35 petale), mari, boboci eleganti, petale roz intens se decoloreaza putin la soare puternic. Parfum moderat, placut. Pentru gradini si parcuri, garduri, borduri, aranjamente florale.


‘Incandescent’

Clasa: Teahibrizi

Originea: ‘Bond Street’ x ‘Dame de Coeur’

Autor: Stefan Wagner, 1991

Tufe de vigoare mijlocie, 70/40 cm cu ramuri erecte si ghimpi multi. Frunze verzi inchis cu nuanta rosiatica, lucioase. Florile involte (35 petale), mari, de forma sferica, cu petale rosii-caramizii, stralucitoare. Fara parfum. Infloreste abundent. Usor sensibil la ger. Pentru gradini si parcuri, in grupuri mici sau masive.


‘Auriu de Cluj’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘Orangeade’ x ‘Western Sun’’

Autor: Stefan Wagner, 1991

Tufe de vigoare mijlocie, 60/40 cm cu ramuri erecte. Frunze verzi-deschis, lucioase. Florile semi-involte, petale galbene cu irizatii roz spre margini. Parfum usor, placut. Infloreste de timpuriu. Pentru gradini si parcuri, rabate, borduri.


‘Romstar’

Clasa: Teahibrizi

Originea: ‘Baccara’ x ‘Coronado’

Autor: Stefan Wagner, 1991

Tufe viguroase 100/50 cm, cu creștere erectă. Frunze mijlocii, verzi-cenușii, semilucioase. Florile involte (35 petale), mari, boboci alungiți cu petale roșii-carmin, ușor catifelate. Parfum intens de zmeură. Rezistent la fainare și ger. Recomandat pentru flori tăiate și garduri înalte.


‘Rosalinda’

Clasa: Floribunda

Originea:‘Rosabunda’ x ‘Foc de Tabară’

Autor: Stefan Wagner, 1994

Tufe de vigoare mijlocie, 80/40 cm cu ramuri erecte. Frunze mari, mate. Florile involte, boboci alungiți, petale roz pur, mai deschis spre exterior. Parfum ușor, plăcut. Înflorește abundent în două-trei valuri distincte. Rezistență bună față de boli și ger. Excelent pentru rabate, borduri, garduri.


‘Vigorosa’

Clasa: de parc

Originea:‘Rosabunda’ x ‘Dr. Faust’

Autor: Stefan Wagner, 1994

Tufe de vigoare mare, 150/100 cm cu ramuri erecte. Frunze mari, mate. Florile semi-involte, în ciorchini bogați de mărime mijlocie cu petale roz cu baza gălbuie. Parfum intens. Rezistență bună față de boli și ger. Pentru plantare solitară, grupuri mici sau garduri.


‘Zburlici’

Clasa: acoperitori

Originea: ‘Bonica 82’ x ‘La Sevillana’

Autor: Stefan Wagner, 1995

Tufe de vigoare mijlocie, 60/70 cm. Frunze verzi-deschis, lucioase. Florile semi-involte, mijlocii, grupate cite 5-7 cu petale roz-inchis, delicate. Rezistenta buna fata de boli si ger. Pentru parcuri si gradini.


‘Golden Elegance’

Clasa: Teahibrizi

Originea: sport ‘Ambassador’

Autor: Stefan Wagner, 1995

Tufe viguroase, 100/50 cm cu ramuri lungi si rosiatice. Frunze mari, verzi-inchis cu nuante rosiatice si lucioase. Florile mari si involte (30 petale), boboci alungiti ce se deschid lent si in spiral cu petale galben-aurii, uneori cu nuante roz-pal. Parfum slab. Rezistenta buna la boli, sensibil la ger. Pentru producere de flori taiate in camp.


‘Rusticana’

Clasa: acoperitori

Originea: ‘Candy Rose’ x ‘Yesterday’

Autor: Stefan Wagner, 1995

Tufe de vigoare mijlocie, 50/100 cm, cu ramuri taratoare. Frunze lucioase. Florile semi-involte, mici-mijlocii, cu petale roz-pal, fara parfum. Pentru plantari in masiv.


‘Red Candy’

Clasa: acoperitori

Originea: ‘Candy Rose’ polenizare libera

Autor: Stefan Wagner, 1995

Tufe de vigoare mijlocie, 50/70 cm, cu ramuri aplecate și frunziș lucios. Florile simple, numeroase, petale de culoare roşu-deschis, cu un ochi alb în centru. Ușor sensibil la ger. Pentru plantări în masiv.


‘Bordura de Nea’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘Bonica ‘82’ x ‘Incandescent’

Autor: Stefan Wagner, 1995

Tufe de vigoare mijlocie, 50/40 cm cu ramuri dese și frunziș semilucios. Florile simple, cu 5 petale, mici, albe,în ciorchini mari. Înflorire abundentă. Rezistență bună la boli și ger. Pentru borduri și plantări în masiv.


‘Rosadora’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘Candy Rose’ x ‘Yesterday’

Autor: Stefan Wagner, 1995

Tufe viguroase, 90/70 cm, cu ramuri erecte și apoi aplecate. Frunze verzi-deschis, lucioase. Flori involte, mici, grupate în ciorchini mari, petale roz-deschis. Rezistență bună la boli și ger. Pentru plantări solitare, în grupuri mici, în mssive sau garduri.


‘Rosagold’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘Vigorosa’ x ‘Allgold’

Autor: Stefan Wagner, 1995

Tufe de vigoare mare, 100/50 cm,cu ramuri erecte, frunze verzi-deschis,lucioase. Flori involte (peste 30 de petale), mari. Petale de culoare galben-aurie amestecată cu roz. Parfum intens. Sensibil la ger. Pentru plantări în masiv și borduri, parcuri.


‘Simina’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘Vigorosa’ x ‘Allgold’

Autor: Stefan Wagner, 1996

Tufe de vigoare mare, 100/70 cm, cu ramuri erecte. Frunze pieloase și lucioase. Flori involte (peste 40 petale), mari, apar grupate în ciorchini bogați. Petale de culoare roz-intens. Parfum moderat. Înflorire abundentă. Rezistență bună la boli și ger. Pentru garduri sau grupuri mici.


‘Judit’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘Rosabunda’ x ‘Circus’

Autor: Stefan Wagner, 1996

Tufe de vigoare mijlocie, 60/40 cm cu ramuri erecte, roșietice, cu ghimpi mari și deși. Frunzele pieloase și lucioase. Flori involte (peste 30 de petale), mijlocii-mari, cu petale galbene irizate cu roz. Parfum slab. Rezistență bună la boli, sensibil la ger. Pentru masive și borduri, aranjamente florare.


‘Splendid’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘Centennaire de Lourdes’ x ‘Clare Grammerstorf’

Autori: Stefan Wagner, si Gabriela Roman, 1997

Tufe de vigoare mijlocie, 60/40 cm, cu ramuri groase, semi-erecte. Frunze verzi-închis, lucioase. Flori involte, mari, grupate cîte 5-7, petale albe-crem cu margini roz. Parfum slab. Rezistență bună la boli și ger. Pentru plantări în masiv și borduri, parcuri.


‘Nobilia’

Clasa: de parc

Originea:‘Rosabunda’ x ‘Dr. Faust’

Autori: Stefan Wagner, si Gabriela Roman, 1998

Tufe de vigoare mare, 140/80cm, ramuri erecte, cu ghimpi mulți. Frunze de culoare verde închis, lucioase. Flori mari, involte (38 de petale), de formă nobilă, ce se deschid în spirala. Cu petale de culoare roz deschis, cu parfum slab. Înflorire abundentă în primul val, moderată în cel de-al doilea. Rezistă bine la ger şi boli. Pentru parcuri în grupuri mici sau că plantă solitară.


‘Nostalgica’

Clasa: de parc

Originea:‘Vigorosa’ x ‘Angela’

Autori: Stefan Wagner, si Gabriela Roman, 1998

Tufe de vigoare mare, 160/100 cm cu ramuri erecte și mulți ghimpi. Frunze verzi-închis, lucioase și pieloase. Flori involte, sferice, grupate în ciorchini mari. Petale mov cu exteriorul roz. Parfum intens și dulceag. Semi-remontant. Foarte rezistent la boli și ger. Pentru plantare solitară, în grupuri mici sau garduri. Primul soi românesc de culoare mov!!


‘Carmen’

Clasa: acoperitori

Originea:‘Candy Rose’ x ‘Yesterday’

Autori: Stefan Wagner, si Gabriela Roman, 1999

Tufe de vigoare supramijlocie, 70/90 cm cu ramuri lungi, recurbate, frunze verzi-închis, lucioase. Flori semi-involte, mici-mijlocii, grupate în ciorchini mari. Petale roşii-carmin deschis. Parfum slab. Pentru garduri, ca acoperitor sau in container.


‘Mirela’

Clasa: Floribunda

Originea:‘Castanet’ x ‘Carillon’

Autor: Stefan Wagner, 1999

Tufe scunde, 50/40 cm cu frunze mijlocii, verzi-închis, lucioase. Flori involte (50 petale), mari, de forma nobila. Petale de culoare galbena cu marginile roz. Parfum slab. Inflorire abundenta in doua valuri distinct. Pentru rabate, borduri, parcuri, container.


‘Orange Ace’

Clasa: Teahibrizi

Originea:‘Rosabunda’ x ‘Galia’

Autori: Stefan Wagner si Gabriela Roman, 1999

Tufe viguroase, 100/50 cm, cu ramuri erecte şi mulţi ghimpi. Frunzele mijlocii, lucioase. Flori involte (25 petale) , boboci în formă de urnă, petale de culoare roşu-cărămizu-carmin. Parfum slab. Rezistenta buna la boli si ger. Pentru producerea de flori taiate atat in camp cat si spatii protejate.


‘Romana’

Clasa: Teahibrizi

Originea: ‘Rosabunda’ x ‘Landora’

Autori: Stefan Wagner si Gabriela Roman, 1999

Tufe de vigoare mare, 130/60cm, cu ramuri erecte, ghimpi mijlocii, dispusi des. Frunzis des, cu frunze mari, verde-deschis, semi-lucios. Flori mari, involte (peste 50 de petale), rosu-cărămizii, lipsite de strălucire. Parfum slab. Rezistenta buna la ger şi boli. Se recomandă pentru grădini, parcuri si flori tăiate.


‘Doamna in Mov’

Clasa: Teahibrizi

Originea: ‘Lavendula’ x ‘Mainzer Fastnacht’

Autori: Stefan Wagner si Gabriela Roman, 1999

Tufe de vigoare mijlocie, 70/40 cm cu ramuri erecte, ghimpi foarte putini, Frunze verzi-închis, semilucioase, usor pieloase. Florile mijlocii-mari, involte (28 petale), de forma elegant apar solitar sau grupate cate 3-5. Petale de culoare mov intens. Parfum puternic. Sensibil la ger si patare neagra dar rezistent la fainare si rugina. Pentru plantari in masiv.


‘Golden Fiesta’

Clasa: de parc

Originea: ‘Candy Rose’ x ‘Allgold’

Autori: Stefan Wagner si Gabriela Roman, 2000

Tufe de vigoare mare, 150/100 cm cu ramuri erecte. Frunze de culoare verde-deschis, luciose. Flori mijlocii, involte (28 petale) cu petale galbene-lămîi intens. Parfum moderat. Primul val de flori este abundent, al doilea mai redus. Rezistenta buna la boli si ger. Pentru parcuri, ca plante solitare sau grupuri mici, garduri.


‘Perla Transilvaniei’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘Rusticana’ x ‘Lavender Dream’

Autori: Stefan Wagner si Gabriela Roman, 2004

Tufe de vigoare mijlocie, 80/100cm, cu ramuri subţiri, semi-erecte, cu ghimpi puţini. Frunzele sunt mici, verde-închis, lucioase. Florile apar în ciorchini mari, sunt involte (22 petale), roz-liliachii, cu ochiul mic alb. Parfum slab. Rezistenta buna la ger şi boli. Pentru parcuri şi grădini, garduri vii, container.


‘Petrina’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘Bonica ‘82’ x ‘Lavender Dream’

Autori: Stefan Wagner si Gabriela Roman, 2004

Tufe de vigoare mijlocie-mare, ramuri semi-erecte şi foarte puţini ghimpi, aproape lipsă. Frunze mijlocii, verde-închis, lucioase. Flori mijlocii (20 petale), numeroase, de culoare roz, parfum slab. Foarte bună rezistenţă la ger şi boli. Pentru garduri vii, în masive din parcuri sau în grupuri mici în grădini.


‘Rosatop’

Clasa: Floribunda

Originea: (‘Bonica ‘82’ x ‘Rosabunda’) x (‘Candy Rose’ x ‘Rumba’)

Autori: Stefan Wagner si Gabriela Roman, 2004

Tufe de vigoare mijlocie, 80/80cm, cu ramuri semi-erecte şi ghimpi foarte puţini. Frunze mijlocii, verde deschis, semi-lucioase. Flori semi-involte (20 petale), mijlocii ca mărime, petale rosu-carmin închis, cu ochiul mare, alb in centru. Parfum slab. Rezistenţa buna la ger si boli. Pentru plantări în masiv sau în grupuri mici.


‘Rosadoll’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘Rusticana’ x ‘Lavender Dream’

Autori: Stefan Wagner si Gabriela Roman, 2004

Tufe de vigoare mijlocie, 80/70cm, cu ramuri subţiri, semi-erecte, cu ghimpi puţini. Frunze mijlocii, verde-închis, lucioase. Flori dispuse în ciorchini, semi-involte (17 petale), mijlocii, de culoare mov-liliachiu. Rezistenţa buna la ger şi boli. Pentru plantări în masiv, borduri, garduri joase şi containere.


‘Steliana’

Clasa: Teahibrizi

Originea: ‘Romstar’ x ‘Mme Meilland’

Autori: Gabriela Roman si Stefan Wagner, 2005

Tufe de vigoare mijlocie-mare, 100/70cm, ramuri erecte de grosime mijlocie, rosietice si cu ghimpi putini. Flori mari, involte (55 de petale), de forma nobila, rosu-scarlat inchis, parfum mediu, placut. Rezista bine la ger si fainare, mai putin la patarea neagra. Pentru plantari în masiv si flori taiate.


‘Sandra’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘Bonica’ x ‘Montana’

Autori: Gabriela Roman si Stefan Wagner, 2008

Tufe viguroase, 100 /70 cm, aproape sferice, cu frunzis lucios si pielos. Florile mijlocii-mari (6-7 cm în diametru), apar în ciorchini, sunt involte (25-30 petale), de culoare roz-liliachii. Parfum usor dar placut. Infloreste aproape continuu toata vara. Rezistenta buna la boli si ger. Se recomanda pentru plantari în masive sau garduri vii.


‘Doina’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘Judit’ x ‘Luchian’

Autori: Gabriela Roman si Stefan Wagner, 2009

Tufe viguroase 80/ 50 cm, cu crestere erecta, ramuri groase si frunzis verde-închis, pielos si lucios. Florile sunt mari (diametrul de 7-8 cm), involte (21 de petale), de culoare rosu-portocaliu, fara parfum. Înfloreste abundent pana la primele îngheţuri. Rezistenta buna la boli si ger. Se recomandă pentru plantari în masiv si garduri vii.


‘Afrodita’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘Montana’ x ‘Rosagold’

Autori: Gabriela Roman si Stefan Wagner, 2009

Tufe de vigoare mare 100/65cm, cu frunzis verde-închis, decorativ, lucios si pielos. Florile apar în ciorchini, cu boboci usor alungiti, involte (35 petale) de culoare roz-somon, mari (diametrul de 9-10 cm), cu parfum usor, placut. Rezistenta foarte buna fată de boli si buna fata de ger. Se recomandă pentru plantari în masiv, garduri vii.


‘Cezara’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘Candy Rose’ x ‘Nobilia’

Autori: Gabriela Roman si Stefan Wagner, 2009

Tufe de vigoare mijlocie, semi-erectecu ramuri subtiri, rosiatice, cu ghimpi putini. Frunze mijlocii, de culoare verde inchis, lucioase. Flori semi-involte (19 petale), de marime mijlocie, de culoare rosu-scarlat cu ochiul din mijloc galben. Rezistenta foarte buna la boli si ger. Pentru plantari in masiv, borduri, gradini.


‘Aurora’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘Judit’ x ‘Luchian’

Autori: Gabriela Roman si Stefan Wagner, 2009

Tufe de vigoare mijlocie, cu ramuri roșiatice, erecte și ghimpi puțini. Frunze de mărime mijlocie, de culoare verde închis, lucioase. Flori involte (22 petale) de culoare roz deschis. Parfum slab. Rezistență foarte bună la boli. Pentru plantări înmasiv, borduri, parcuri și grădini.


‘Pasiune in Mov’

Clasa: de parc

Originea: ‘Nostalgica’ F2

Autori: Gabriela Roman si Stefan Wagner, 2006

Tufe de vigoare mijlocie 80/70 cm, ramuri arcuite. Frunze mijlocii, de culoare verde-deschis, mate. Flori mari, foarte in-volte (80 petale), de culoare mov-liliachiu. Înflorire abundență în primul val, mai redusă în cel de-al doilea. Parfum intens, plăcut, ușor dulceag. Cere tăieri lungi. Pentru garduri vii, din petale se poate pregăti dulceață.


‘Cluj 2010’

Clasa: Floribunda

Originea: sport din ‘Foc de Tabără’

Autori: Ștefan Wagner și Angela Bokor, 2010

Tufe compacte de vigoare mijlocie 80/40 cm, ramuri semierecte. Frunze de culoare verde-închis, lucioase. Floride mărime mijlocie (6-7 cm) involte (27-31 petale), apar în ciorchini, câte 2-7. Culoarea este schimbătoare de la galben auriu la roșu carmin, pe parcurs găsindu-se multe faze intermediare. Fără parfum. Înflorire bogată. Rezistență bună la boli și ger. Pentru plantări în masiv sau garduri, borduri.


‘Veronica’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘Golden Holstein’ x ‘Montana’

Autori: Gabriela Roman și Ștefan Wagner, 2011

Tufe compacte de vigoare mijlocie, 80/40 cm cu ramuri erecte.Frunze de culoare verde-deschis, semi-lucioase. Florile sunt semi-involte (peste 18 petale), de mărime mijlocie, cu petale de culoare galben cu roșu, cu mare efect decorativ. Înflorireabundență și continuă. Parfum slab. Rezistență foarte bună la ger, boli și dăunători. Pentru plantări în borduri, în grupuri și grădini.


‘Wagner’s Favorit’

Clasa: Teahibrizi

Originea: sport din ‘Alinka’

Autori: Ștefan Wagner, 2012

Tufe de vigoare mijlocie 80/45 cm, cu ramuri erecte, de grosime mijlocie. Frunze mijlocii de culoare verde-închis, lucioase, numeroase. Flori mari, peste 8 cm în faza deschisă, involte (30 petale), boboci alungiți (4-5 cm), de culoare roșu-portocaliu, cu baza petalelor galbena. Fără parfum. Rezistență bună la boli și ger. Pentru plantări înmasiv sau producere de flori tăiate. Rezistă în apă 4-6 zile.


‘Bogdana’

Clasa: arbustoizi

Originea: ‘Rusticana’ x ‘Lavender Dream’

Autori: Gabriela Roman, Ștefan Wagner, 2012

Tufe de vigoare mare, 110/90 cm, ramuri cu ghimpi rari și puțini, cu frunze de culoare verde-închis. Florile sunt de mărime mijlocie, involte (50 petale), grupate în ciorchini mari, petale de culoare roz închis spre roșu purpuriu. Parfum plăcut. Este rezistent la ger și boli. Pentru plantări în grupuri și amenajări peisagistice.


‘Aroma’

Clasa: arbustoizi

Originea: ‘Rusticana’ x ‘Lavender Dream’

Autori: Gabriela Roman, Ștefan Wagner, 2012

Tufe de vigoare mare, 110/110 cm, de formă globuloasă, cu lăstari groși și drepți, de culoare cafeniu-roșcat. Frunze de culoare verde-închis, semi-lucioase. Florile sunt semi-involte (12 petale), bicolore, de culoare alb-crem cu treimea superioară roșu-cărămiziu peste care se suprapune o culoare maronie foarte frumoasă. Parfum slab. Rezistență foarte bună la ger, boli și dăunători. Pentru plantări în grupuri de 3-5 plante, garduri vii, grădini și amenajări peisagistice.


‘Puritate’

Clasa: arbustoizi

Originea: ‘Rusticana’ x ‘Lavender Dream’

Autori: Gabriela Roman, Ștefan Wagner, 2012

Tufe de vigoare mijlocie, cu frunze de mărime mijlocie, dese, semi-lucioase. Florile sunt semi-involte (10 petale), dispuse în inflorescențe scurte și compacte. Culoarea petalelor este albă pastelată spre vârful petalelor cu roz pal. Înflorire continuă.Parfum slab. Rezistență foarte bună la ger, boli și dăunători. Pentru plantări în masiv, parcuri, garduri vii, amenajări peisagistice.


‘Violet’

Clasa: arbustoizi

Originea: ‘Rusticana’ x ‘Lavender Dream’

Autori: Gabriela Roman, Ștefan Wagner, 2012

Tufe largi de vigoare mare, 100/180 cm cu ramuri răsfirate, semi-erecte. Frunze de mărime mijlocie, dese, verzi-închis, lucioase. Florile sunt semi-involte (10 petale), de culoare mov-violaceu cu ochi mare alb în centrul florii. Înflorire continuă. Parfum bun. Este foarte decorativ prin frunziș și culoarea deosebită a petalelor. Rezistență foarte bună la ger, boli și dăunători. Pentru plantări în parcuri, grădini, în grupuri de 3-5 plante, amenajări peisagistice.


‘Artemis’

Clasa: Teahibrizi

Originea: sport ’Dr. Waldheim’

Autor: Cătălin Gheorghe Iuroaea, 2018

Tufe viguroase, 130/90 cm. Frunze mari de culoare verde deschis cu lastari roșietici. Flori mari, semi-involte cu 20-25 petale, boboci alungiți cu petale galben-caisii cu marginea acestora roz-pal. Înflorește în 3-4 valuri în decursul perioadei de vegetație. Parfum fructat, mediu. Pentru amenajarea spațiilor din parcuri și grădini. Rezistență bună la iernare, moderat rezistent la făinare


‘Cristinica’

Clasa: Teahibrizi

Originea: sport ’Monika’

Autor: Cătălin Gheorghe Iuroaea, 2018

Tufe viguroase, 100/80 cm. Frunze culoare verde închis, lucioase, cu lastari roșietici. Flori mari, involte cu 25-35 petale, boboci alungiți cu petale de culoare galbenă cu cu nuanțe roșiatice pe marginea petalei pe masură ce avansează în vegetație. Înflorește în 3-4 valuri în decursul perioadei de vegetație. Pentru amenajarea spațiilor din parcuri și grădini și pentru flori tăiate. Rezistență bună la iernare, mediu rezistent la făinare.


‘Catrina’

Clasa: Teahibrizi

Originea: sport ’Grand Gala’

Autor: Cătălin Gheorghe Iuroaea, 2019

Tufe viguroase, 90/60 cm. Frunze culoare verde închis, lucioase, cu lastari roșietici. Florile au 7-8 cm în diametru, involte, culoarea roșu purpuriu cu boboci solitari. Înflorește în 3-4 valuri în decursul perioadei de vegetație. Parfum fructat, aromă de zmeură. Rezistență medie la iernare, moderat rezistent la făinare. Pentru flori tăiate.


‘Alex Dima’

Clasa: Teahibrizi

Originea: sport ’Grand Gala’

Autor: Cătălin Gheorghe Iuroaea, 2019

Tufe viguroase, 95/70 cm. Frunze culoare verde deschis, lucioase.. Florile au 7-8 cm în diametru, involte, culoarea roz intens. Înflorește în 3-4 valuri în decursul perioadei de vegetație. Parfum mediu, fructat. Rezistență medie la iernare, moderat rezistent la făinare. Pentru flori tăiate.


‘Aris’

Clasa: Teahibrizi

Originea: sport ‘Artemis’

Autor: Cătălin Gheorghe Iuroaea, 2022

Prezintă vigoare mare, cu înalțime de 100-150 cm și o dezvoltare orizontală de 80-100 cm. Florile sunt de culoare caisie, cu boboci de formă ovală, cu 20-25 petale. Înflorește în 3-4 valuri în decursul perioadei de vegetație. Rezistență bună la iernare, rezistent la făinare și pătare neagră. Este recomandat în special pentru amenajarea spațiilor din parcuri și grădini dar și pentru flori tăiate.

Medaliat la Salonul PROINVENT 2021 cu medalia de argint.


‘Rodiana’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘La Sevillina’ x ‘Kimono’

Autor: Cătălin Gheorghe Iuroaea, 2022

Vigoarea de crestere este mare. Înălţimea de 130-150 cm, diametrul de 100-120 cm cu ramuri lungi erecte. Frunzele sunt, verzi-închis, lucioase. Florile sunt involte (35-40 petale), cu boboci situați în inflorescențe corimbiforme, diametrul florii de 10-12 cm, petale de culoare roz, cu parfum de intensitate mijlocie. Înfloreste în 3 valuri pe parcursul perioadei de vegetație. Prezintă rezistenţă bună la pătarea neagră, făinare și rugină. Pretabil pentru amenajarea spațiilor verzi.

Medaliat la Salonul PROINVENT 2021 cu medalia de argint.


‘Lilith’

Clasa: Floribunda

Originea: ‘‘Gebrüder Grimm’ x ‘Airbrush’’

Autor: Cătălin Gheorghe Iuroaea, 2022

Vigoarea de crestere este mare având înălţimea de 100-120 cm, diametrul tufei de 80-100 cm cu ramuri lungi recurbate. Frunzele sunt de la verde-deschis la verde-închis, lucioase. Florile sunt involte (40-45 petale), cu boboci de formă rotundă, situati în inflorescențe. Diametrul florii este  de 12-14 cm, petale de culoare albă cu pete somonii, având parfum de intensitate mijlocie. Înfloreste în 3-4 valuri pe parcursul perioadei de vegetație. Prezintă rezistenţă bună la pătarea neagră, făinare și rugină. Pretabil pentru amenajarea spațiilor verzi și pentru aranjamente florale


‘Cătălin’

Clasa: Hibrid de Rugosa

Originea: Rosa rugosa x ‘Cardinal de Richelieu’

Autor: Cătălin Gheorghe Iuroaea, 2022

Vigoare mijlocie spre mare, înălţimea de 130-170 cm, diametrul de 110-150 cm cu ramuri lungi recurbate. Frunzele sunt, verzi- închis, pieloase. Florile sunt involte (25-30 petale), cu boboci în inflorescențe tip umbelă, diametrul florii de 8-10 cm, petale de culoare roșie, cu parfum puternic, asemnător cu cel de Rosa damascena. Înfloreste în 3 valuri pe parcursul perioadei de vegetație. Prezintă rezistenţă bună la pătarea neagră, făinare, mediu rezistent la rugina. Sensibil la paianjenul rosu comun. Destinat amenajărilor peisagistice, pentru producția de petale, utilizate în fabricarea siropului si a dulceții de trandafir.

Medaliat la Salonul PROINVENT 2021 cu medalia de bronz.